Een moment geduld a.u.b.
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL v.a. €39,95
  • Voor 18:30 besteld, morgen in huis*
  • Scherp geprijsd
Gebruik onze handige keuzehulp

Is alles duidelijk?

Bekijk eerst de uitleg over keuzehulp!
uitleg over de keuzehulp.

1. Kies jouw merk en type televisie

Wat voor soort beugel heb je nodig?

www.muurbeugel.nl keuzehulp optie muurbeugels www.muurbeugel.nl keuzehulp optie TV liften www.muurbeugel.nl keuzehulp optie TV Standaards www.muurbeugel.nl keuzehulp optie plafondbeugels

Wat moet deze beugel kunnen?

www.muurbeugel.nl keuzehulp optie vaste beugel www.muurbeugel.nl keuzehulp optie draaien en kantelen www.muurbeugel.nl keuzehulp optie kantelen www.muurbeugel.nl keuzehulp optie roteren

Muurbeugels sony

De SONY TV aan de wand bevestigen

Dit artikel is uitsluitend bedoeld voor algemene informatie. Voor meer uitleg raadpleegt u de handleiding van uw Sony product of neemt u contact met Sony op.

Waarschuwing: Bevestig uw tv van Sony alleen aan een wand indien u zeker weet dat u dit op de juiste manier kunt doen. Raadpleeg terwijl u deze taak uitvoert de referentiegids van de tv, die bij de tv werd geleverd. Als u niet zeker weet wat u moet doen, raden we aan dat u uw tv door een vakman aan de wand laat bevestigen.

Afhankelijk van het type tv van Sony, zijn verschillende bevestigingen nodig:

De meeste tv's van Sony zijn VESA-compliant, wat betekent dat ze gestandaardiseerd zijn om met elke wandbeugel te kunnen worden gebruikt.
Voor sommige tv's is echter een accessoire nodig: een zogenoemde VESA-adapter die u samen met een wandbeugel gebruikt. Dit wordt niet bij de tv geleverd.
Alle tv's van Sony kunnen elke wandbevestigingsbeugel gebruiken. Sommige tv's gebruiken hun tv-standaard om een deel van deze beugels te vormen.

1. Ontdek welke bevestiging uw tv van Sony nodig heeft
Modellen die een VESA-adapter nodig hebben en die de tv-standaard gebruiken als onderdeel van de wandbevestigingsbeugel, zijn:

BRAVIA-modellen uit 2014 met VESA-afmetingen van 200 mm x 100 mm:
KDL- 32W70xB
KDL- 42W70xB
KDL- 42W80xB
KDL- 42W81xB
KDL- 42W82xB
KDL- 50W70xB
KDL- 50W80xB
KDL- 50W81xB
KDL- 50W82xB
BRAVIA-modellen uit 2013:
KDL- 24W605A
BRAVIA-modellen uit 2013 met VESA-afmetingen van 200 mm x 100 mm:
KDL- 32W60xA
KDL- 32W65xA
KDL- 42W65xA
KDL- 50W656A
KDL- 50W685A

Kijk hier voor meer VESA-afmetingen

Gebruikt u een VESA-adapter, plaats dan de CAM en smartcard in de tv voordat u de adapter bevestigt.
Voor de BRAVIA 2013 KDL- 46R47xA met VESA-afmetingen 300 mm x 300 mm zijn de bijgeleverde bevestigingsonderdelen nodig voor de wandbevestigingsbeugels. Deze worden met de bijgeleverde schroeven op de achterkant van de tv vastgeschroefd voordat de wandbevestigingsbeugel aan de muur wordt bevestigd.
Alle andere BRAVIA-modellen uit 2014, 2013, 2012, 2011, 2010 en 2009 hebben geen adapter nodig. De tv-standaard van deze modellen maakt geen deel uit van de wandbevestigingsbeugel.

2. Meet de VESA-afmetingen van uw tv.  Uw wandbevestigingsbeugels moeten even groot zijn.
Tv's van Sony kunnen elk type wandbevestigingsbeugel gebruiken, maar de afmetingen daarvan moeten overeenkomen met de VESA-afmetingen van uw tv. Om de VESA-afmetingen van uw tv te weten te komen, meet u de afstand in millimeters tussen de twee horizontale gaten (A) en tussen de twee verticale gaten (B) op de achterkant van uw tv. Deze twee afzonderlijke maten zijn uw VESA-afmetingen.

3. Kies een geschikte wand voor uw tv
Zorg ervoor dat er voldoende ruimte op de wand is voor de tv. Houd minstens 300 mm ruimte vrij tussen de tv en het plafond en 100 mm tussen eventuele uitstekende delen van de wand. Bevestig de tv niet op een plek waar de zijkanten of hoeken uitsteken ten opzichte van het wandoppervlak, bijvoorbeeld op een pilaar.
Zorg ervoor dat de tv genoeg ventilatie heeft. Kies daarom geen afgedekt gebied en plaats de tv niet boven een plank, in een kast of in een smalle nis. Plaats de tv niet boven of onder een airconditioner.
Zorg ervoor dat de wand een gewicht kan dragen dat minstens vier keer zo zwaar is als de tv. Het gewicht van de tv vindt u in de bijgeleverde referentiegids van de tv.

4. Beslis wie uw tv van Sony aan de wand zal bevestigen
Als uw tv groot is, raden we met klem aan dat u de tv door een dealer van Sony of door een erkende aannemer aan de wand laat bevestigen. (Deze dienst is mogelijk niet in alle landen beschikbaar.)

5. Boor benodigde gaten in de wand
Als u van plan bent om de kabels van de tv achter een muur of plint te leggen, boort u eerst de benodigde gaten voordat u de tv aan de wand bevestigt.

6. Beslis of uw tv standaard of plat wordt bevestigd
Uw beslissing bepaalt hoever uw tv van de wand zal uitsteken.

7. Schroef het frame van uw wandbevestigingsbeugel aan de muur
Schroeven voor de wand worden niet bij de tv geleverd. Kies daarom schroeven die geschikt zijn voor het materiaal van uw muur. Schroef vervolgens het frame van uw wandbevestigingsbeugel aan de wand, zodat een standaard of een platte bevestiging ontstaat.

8. Plaats de rest van de wandbevestigingsbeugel
Gebruik de bijgeleverde beugelschroeven en bevestigingsdelen om de wandbevestigingsbeugel in elkaar te zetten. Het is belangrijk dat u alleen de bijgeleverde onderdelen gebruikt, anders kan de tv vallen en letsel of schade veroorzaken. Wijzig geen enkel deel van de wandbevestigingsbeugel.

9. Plaats de tv voorzichtig met de voorkant naar beneden op een stabiel en waterpas oppervlak
Bescherm het oppervlak van het tv-scherm met een zachte doek. Bind het netspanningsadapterblok veilig aan de tv vast met behulp van de bijgeleverde kabelbinders. Zorg dat het label van de netadapter naar buiten is gericht.

10. Sluit de benodigde kabels aan op de tv
U dient de kabels op de tv aan te sluiten voordat deze op de wand wordt bevestigd. Dit kunt u namelijk niet meer doen nadat de tv aan de wand is bevestigd.

11. Plaats de tv op het frame van uw wandbevestigingsbeugel
Volg de instructies in de referentiegids van de tv zorgvuldig op. Zorg er altijd voor dat de tv wordt opgetild of gedragen door twee of meerdere personen. Zorg ervoor dat de tv stevig vastzit aan de boven- en onderkant. Als u de onderkant van de tv naar u toe kunt trekken, is de tv niet goed bevestigd en moet de onderste riem steviger worden vastgezet

12. Controleer uw werk
Controleer het volgende:
Poelies zijn stevig op het frame gehangen
Snoeren en kabels zijn niet gedraaid of bekneld
Riem zit strak, zonder speling

13. Behandel uw Sony tv voorzichtig nadat deze aan de wand is gehangen
Oefen geen druk uit op de tv tijdens het schoonmaken
Hang niet op de tv en laat geen kinderen op de tv spelen
Voorkom dat u op de tv leunt of iets zwaars bovenop de tv zet
Voor uitgebreide informatie over hoe u uw tv aan de wand bevestigt, downloadt u de handleiding van de tv.

Bron: Sony.nl


 
draaibare muurbeugels sony tv

Draaibare muurbeugels voor Sony tv

De nieuwe reeks Sony Bravia televisies van 2017 hebben weer uitdagende uitvoeringen en zeker wanneer je deze strak aan de wand wilt bevestigen maar toch ook kunnen draaien in de gewenste kijkhoek. Uiteraard heeft muurbeugel.nl prima oplossingen in huis. Gebruik de Sony tv keuzehulp om je ideale tv beugel te vinden.

De Sony 2015 BRAVIA®-TV-reeks biedt superslimme functies en een superieure beeldkwaliteit in een uiterst dunne vormgeving die u echt moet zien voordat u het kunt geloven.

De 12 4K Ultra HD-modellen zijn uitgerust met een gloednieuwe 4K-processor, de X1, nog beter dan die van vorig jaar. Het resultaat: nog meer helderheid, kleur en contrast bij alles wat u kijkt, ook content die niet in 4K is.

Deze nieuwe BRAVIA®-reeks is niet alleen slimmer maar ook veel dunner. Het X90C-model, leverbaar in 55 of 65 inch, (KD-65X9005C of KD-55X9005C) heeft een adembenemend dun ontwerp van slechts 4,9 mm, nog dunner dan onze Xperia™ Z2-tablet. Aan de muur bevestigd, en dat is met de meegeleverde beugel eenvoudiger dan ooit, komt de vormgeving van de X90C pas echt goed tot haar recht.

Geselecteerde modellen worden nu voor het eerst geleverd met Android TV. Deze spannende nieuwe gebruikersinterface zorgt voor een ware revolutie in de interactie met uw televisie. Alles wat u graag op uw Android-tablet of -smartphone doet, kan nu ook op het grote scherm: gamen, door foto's bladeren of muziek streamen via uw favoriete app. U kunt de televisie met spraakopdrachten bedienen en met het ingebouwde Google Cast kunt u alles op uw smartphone of tablet direct op het grote scherm weergeven, snel, leuk en supereenvoudig in gebruik.

Al deze aandacht voor beeldkwaliteit en vormgeving betekent geenszins dat we het geluid verwaarloosd hebben. De X94C en X93C 4K Ultra HD-modellen zijn uitgerust met technologie voor audio met hoge resolutie, waarbij alle audio wordt opgeschaald naar geluid dat beter is dan cd-kwaliteit en net zo meeslepend is als de beeldkwaliteit.


 

Sony tv 2022

Sony tv 2021

Sony tv 2020

muurbeugel_keuzehulp

Sony tv 2019

Bekijk de Sony televisies 2019

Sony tv 2018

Bekijk de Sony televisies 2018

Sony tv 2017

Bekijk de Sony televisies 2017

Sony tv 2016

Bekijk de Sony televisies 2016

Sony tv 2015

Bekijk de Sony televisies 2015

Sony tv 2014

Bekijk de Sony televisies 2014

Sony tv 2013

Bekijk de Sony televisies 2013

Sony tv 2011

Bekijk de Sony televisies 2011

Sony tv 2009

Bekijk de Sony televisies 2009

Sony tv 2008

Bekijk de Sony televisies 2008

Sony tv 2007

Bekijk de Sony televisies 2007