Een moment geduld a.u.b.

✔ Gebruik code 0524KOR voor 10% korting op uw eerstvolgende bestelling! *Deze actie is geldig tot en met 14 juli 2024 .

 • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 • Handige keuzehulp
 • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
 • Scherp geprijsd
 • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
Gebruik onze handige keuzehulp

Is alles duidelijk?

Bekijk eerst de uitleg over keuzehulp!
uitleg over de keuzehulp.

1. Kies jouw merk en type televisie

Wat voor soort beugel heb je nodig?

www.muurbeugel.nl keuzehulp optie muurbeugels www.muurbeugel.nl keuzehulp optie TV liften www.muurbeugel.nl keuzehulp optie TV Standaards www.muurbeugel.nl keuzehulp optie plafondbeugels

Wat moet deze beugel kunnen?

www.muurbeugel.nl keuzehulp optie vaste beugel www.muurbeugel.nl keuzehulp optie draaien en kantelen www.muurbeugel.nl keuzehulp optie kantelen

Muurbeugels sony

Sony tv beugel kopen bij muurbeugel.nl

Ben jij op zoek naar de ideale Sony tv beugel? Muurbeugel.nl biedt een uitgebreide selectie Sony TV beugels, ontworpen om jouw kijkervaring naar een hoger niveau te tillen. Of je nu op zoek bent naar een slanke en stijlvolle wandmontage of een veelzijdige draaibare beugel,  muurbeugel.nl heeft dé oplossing voor elke behoefte.

Sony tv beugel zelf installeren

Het installeren van je Sony TV beugel met de materialen van muurbeugel.nl is eenvoudig en probleemloos, dankzij de gedetailleerde instructies en meegeleverde montagematerialen. Bovendien maken de intuïtieve ontwerpen het aanpassen van de kijkhoek een fluitje van een cent, zodat je snel kunt genieten van je favoriete programma's en films in de perfecte positie.

Heb je éénmaal je een mooie Sony TV gekocht dan wil je deze uiteraard gaan ophangen aan een mooie  muurbeugel. Je kunt natuurlijk een originele Sony tv beugel gaan kopen maar raden wij af aangezien deze vaak worden gemaakt specifiek voor het model wat je hebt gekocht en mocht later je Sony tv stuk gaan of je gaat een ander nieuwer model kopen dan heb je niks maar aan je tv beugel van Sony en dan zul je weer een nieuwe Sony muurbeugel moeten kopen, je kunt dit alles voorkomen door direct een universe Sony tv beugel te kopen.

 

muurbeugel sony bravia 55 inch, muurbeugel sony bravia 65 inch, muurbeugel sony bravia 75 inch
Sony Bravia tv meubel op een meubel plaatsen

Je Sony tv op een meubel plaatsen

Als alternatief is het natuurlijk mogelijk om je Sony tv ook op een meubel te plaatsen, nadeel hiervan is dat de tv uberhaupt niet draaibaar is, bij de tegenwoordige Sony tv modellen hebben twee voetjes links en rechts van de tv die niet draaibaar zijn. Je Sony tv zwevend ophangen een muurbeugel heeft een hoop voordelen;
1. De sony tv is vrij van het meubel waardoor het meubel vrij blijft
2. Het geeft een ruimtelijk aanzicht zoals Sony tv als ware als een schilderij bevestigen aan de wand
3. Bij zo'n ophangsysteem ben je vrij in de keuze wat voor soort Sony tv beugel je kiest, vlak, kantelbaar of draaibaar.

De SONY TV aan de wand bevestigen

Dit artikel is bedoeld voor algemene lezers. Voor meer informatie kunt u de handleiding van uw Sony-product raadplegen of contact opnemen met Sony.

Warniging: Bevestig uw Sony-tv alleen aan een wand als u zeker bent dat dit de juiste manier is. Terwijl u deze taak uitvoert, raadpleeg de referentiegids van de tv, die bij de tv is geleverd. We raden u aan uw tv door een professional aan de wand te laten bevestigen als u niet zeker weet hoe u dit moet doen.

Afhankelijk van het type tv van Sony, zijn verschillende bevestigingen nodig:

De meeste tv's van Sony zijn VESA-compliant, wat betekent dat ze gestandaardiseerd zijn om met elke wandbeugel te kunnen worden gebruikt. Voor sommige tv's is echter een accessoire nodig: een zogenoemde VESA-adapter die u samen met een wandbeugel gebruikt. Dit wordt niet bij de tv geleverd. Alle tv's van Sony kunnen elke wandbevestigingsbeugel gebruiken. Sommige tv's gebruiken hun tv-standaard om een deel van deze beugels te vormen.

1. Ontdek welke bevestiging uw tv van Sony nodig heeft
Modellen die een VESA-adapter nodig hebben en die de tv-standaard gebruiken als onderdeel van de wandbevestigingsbeugel, zijn:

BRAVIA-modellen uit 2014 met VESA-afmetingen van 200 mm x 100 mm:
KDL- 32W70xB
KDL- 42W70xB
KDL- 42W80xB
KDL- 42W81xB
KDL- 42W82xB
KDL- 50W70xB
KDL- 50W80xB
KDL- 50W81xB
KDL- 50W82xB
BRAVIA-modellen uit 2013:
KDL- 24W605A
BRAVIA-modellen uit 2013 met VESA-afmetingen van 200 mm x 100 mm:
KDL- 32W60xA
KDL- 32W65xA
KDL- 42W65xA
KDL- 50W656A
KDL- 50W685A

Gebruikt u een VESA-adapter, plaats dan de CAM en smartcard in de tv voordat u de adapter bevestigt.
Voor de BRAVIA 2013 KDL- 46R47xA met VESA-afmetingen 300 mm x 300 mm zijn de bijgeleverde bevestigingsonderdelen nodig voor de wandbevestigingsbeugels. Deze worden met de bijgeleverde schroeven op de achterkant van de tv vastgeschroefd voordat de wandbevestigingsbeugel aan de muur wordt bevestigd.
Alle andere BRAVIA-modellen uit 2014, 2013, 2012, 2011, 2010 en 2009 hebben geen adapter nodig. De tv-standaard van deze modellen maakt geen deel uit van de wandbevestigingsbeugel.

2. Meet de VESA-afmetingen van uw tv.  Uw wandbevestigingsbeugels moeten even groot zijn.
Tv's van Sony kunnen elk type wandbevestigingsbeugel gebruiken, maar de afmetingen daarvan moeten overeenkomen met de VESA-afmetingen van uw tv. Om de VESA-afmetingen van uw tv te weten te komen, meet u de afstand in millimeters tussen de twee horizontale gaten (A) en tussen de twee verticale gaten (B) op de achterkant van uw tv. Deze twee afzonderlijke maten zijn uw VESA-afmetingen.

3. Kies een geschikte wand voor uw tv
Zorg ervoor dat er voldoende ruimte op de wand is voor de tv. Houd minstens 300 mm ruimte vrij tussen de tv en het plafond en 100 mm tussen eventuele uitstekende delen van de wand. Bevestig de tv niet op een plek waar de zijkanten of hoeken uitsteken ten opzichte van het wandoppervlak, bijvoorbeeld op een pilaar.
Zorg ervoor dat de tv genoeg ventilatie heeft. Kies daarom geen afgedekt gebied en plaats de tv niet boven een plank, in een kast of in een smalle nis. Plaats de tv niet boven of onder een airconditioner.
Zorg ervoor dat de wand een gewicht kan dragen dat minstens vier keer zo zwaar is als de tv. Het gewicht van de tv vindt u in de bijgeleverde referentiegids van de tv.

4. Beslis wie uw tv van Sony aan de wand zal bevestigen
Als uw tv groot is, raden we met klem aan dat u de tv door een dealer van Sony of door een erkende aannemer aan de wand laat bevestigen.

5. Boor benodigde gaten in de wand
Als u van plan bent om de kabels van de tv achter een muur of plint te leggen, boort u eerst de benodigde gaten voordat u de tv aan de wand bevestigt.

6. Beslis of uw tv standaard of plat wordt bevestigd
Uw beslissing bepaalt hoever uw tv van de wand zal uitsteken.

7. Schroef het frame van uw wandbevestigingsbeugel aan de muur
Schroeven voor de wand worden niet bij de tv geleverd. Kies daarom schroeven die geschikt zijn voor het materiaal van uw muur. Schroef vervolgens het frame van uw wandbevestigingsbeugel aan de wand, zodat een standaard of een platte bevestiging ontstaat.

8. Plaats de rest van de wandbevestigingsbeugel
Gebruik de bijgeleverde beugelschroeven en bevestigingsdelen om de wandbevestigingsbeugel in elkaar te zetten. Het is belangrijk dat u alleen de bijgeleverde onderdelen gebruikt, anders kan de tv vallen en letsel of schade veroorzaken. Wijzig geen enkel deel van de wandbevestigingsbeugel.

9. Plaats de tv voorzichtig met de voorkant naar beneden op een stabiel en waterpas oppervlak
Bescherm het oppervlak van het tv-scherm met een zachte doek. Bind het netspanningsadapterblok veilig aan de tv vast met behulp van de bijgeleverde kabelbinders. Zorg dat het label van de netadapter naar buiten is gericht.

10. Sluit de benodigde kabels aan op de tv
U dient de kabels op de tv aan te sluiten voordat deze op de wand wordt bevestigd. Dit kunt u namelijk niet meer doen nadat de tv aan de wand is bevestigd.

11. Plaats de tv op het frame van uw wandbevestigingsbeugel
Volg de instructies in de referentiegids van de tv zorgvuldig op. Zorg er altijd voor dat de tv wordt opgetild of gedragen door twee of meerdere personen. Zorg ervoor dat de tv stevig vastzit aan de boven- en onderkant. Als u de onderkant van de tv naar u toe kunt trekken, is de tv niet goed bevestigd en moet de onderste riem steviger worden vastgezet

12. Controleer uw werk
Controleer het volgende:
Poelies zijn stevig op het frame gehangen
Snoeren en kabels zijn niet gedraaid of bekneld
Riem zit strak, zonder speling

13. Behandel uw Sony tv voorzichtig nadat deze aan de wand is gehangen
Oefen geen druk uit op de tv tijdens het schoonmaken
Hang niet op de tv en laat geen kinderen op de tv spelen
Voorkom dat u op de tv leunt of iets zwaars bovenop de tv zet
Voor uitgebreide informatie over hoe u uw tv aan de wand bevestigt, downloadt u de handleiding van de tv.

Bron: Sony.nl

Draaibare tv beugel voor Sony tv kopen

De nieuwe reeks Sony televisies van 2024 hebben weer uitdagende uitvoeringen en zeker wanneer je deze strak aan de wand wilt bevestigen maar toch ook kunnen draaien in de gewenste kijkhoek. Uiteraard heeft muurbeugel.nl prima oplossingen in huis. Gebruik de Sony tv keuzehulp om je ideale tv beugel te vinden.

De Sony 2015 BRAVIA®-TV-reeks biedt superslimme functies en een superieure beeldkwaliteit in een uiterst dunne vormgeving die u echt moet zien voordat u het kunt geloven.

De 12 4K Ultra HD-modellen zijn uitgerust met een nog verbeterde 4K-processor, de X1. Het gevolg: nog meer helderheid, kleur en contrast in de beelden, ook die niet in 4K zijn.

Niet alleen is deze nieuwe BRAVIA®-lijn slimmer, maar hij is ook aanzienlijk dunner. Het X90C-model, dat beschikbaar is in een afmeting van 55 of 65 inch (KD-65X9005C of KD-55X9005C), heeft een buitengewoon dun ontwerp van slechts 4,9 mm, nog dunner dan de XperiaTM Z2-tablet die we hebben. De ontwerpen van de X90C komen echt tot hun recht, en het bevestigen aan de muur is gemakkelijker dan ooit met de meegeleverde beugel.

De eerste modellen met Android TV zijn nu beschikbaar. Het gebruik van deze intrigerende nieuwe gebruikersinterface zal een ware revolutie in de manier waarop u uw televisie behandelt. Nu kan het grote scherm alle dingen doen die u graag op uw Android-tablet of -smartphone doet: gamen, foto's bladeren of muziek streamen met uw favoriete app. Met het ingebouwde Google Cast kunt u snel, leuk en buitengewoon eenvoudig alles op uw smartphone of tablet direct op het grote scherm weergeven, en u kunt de televisie bedienen met spraakopdrachten.

We hebben het geluid niet verwaarloosd ondanks al deze aandacht voor beeldkwaliteit en vormgeving. De X94C en X93C 4K Ultra HD-modellen zijn uitgerust met technologie voor audio met hoge resolutie, waarbij alle audio wordt opgeschaald naar geluid dat beter is dan cd-kwaliteit en net zo meeslepend is als de beeldkwaliteit.

draaibare-muurbeugels-sony-tv

tv beugel sony - 43 inch

EK 2024 ACTIE*
a-peq-apl-3-tv-muurbeugel

A-PEQ APL-3 vlakke tv muurbeugel voor max. 65 inch tv

 • Scherm formaat: Max. 65 inch (165 cm)
 • VESA: 100x100 t/m 600x400
 • Max. gewicht: 50 kg
 • Min/Max afstand: 30 mm
 • Materiaal: Staal
Op voorraad
€ 74,95
EK 2024 ACTIE*
kantelbare-tv-muurbeugel-a-peq-apl-5

A-PEQ APL-5 kantelbare tv muurbeugel max. 70 inch tv zwart

 • Scherm formaat: Max. 70 inch (178cm)
 • VESA: 100x100 t/m 600x400
 • Max. gewicht: 50 kg
 • Min/Max afstand: 65 mm
 • Kantelen: 15 °
Op voorraad
€ 79,95
EK 2024 ACTIE*
samsung-beugel-draaibaar-a-peq-apm-81b

A-PEQ APM-81B draaibare tv muurbeugel maximaal 48 inch tv

 • Scherm formaat: Max. 48 inch (122cm)
 • VESA: 75x75 t/m 400x400
 • Max. gewicht: 30 kg
 • Min/Max afstand: 75 - 492 mm
 • Draaien: 180 °
Op voorraad
€ 99,95
EK 2024 ACTIE*
draaibare-muurbeugel-a-peq-apm-42b

A-PEQ APM-42B draaibare muurbeugel max. 43 inch tv

 • Scherm formaat: Max. 43 inch (109cm)
 • VESA: 100x200 t/m 200x200
 • Max. gewicht: 25 kg
 • Min/Max afstand: 55 - 403 mm
 • Draaien: 180 °
Op voorraad
€ 79,95

Een selectie van een aantal muurbeugels voor een Sony Bravia tv van max. 43 inch

TV beugel kopen voor je Sony tv 

Een geschikte Sony tv beugel vind je snel en gemakkelijk door gebruik te maken voor de Sony muurbeugel keuzehulp. Dit kun je simpel en snel doen door het aanvinken van je merk tv: Sony en daarna selecteer je het modelnummer in van je Sony televisie.
Bij muurbeugel.nl verkopen wij Sony Bravia tv beugel 43 inch tot een muurbeugel voor de Sony Bravia 75 inch en groter.

EK 2024 ACTIE*
A-PEQ APL-85 kantel en draaibare tv muurbeugel 40 - 70 inch tv's

A-PEQ APL-85B kantel en draaibare tv muurbeugel 40 - 85 inch tv's

 • Scherm formaat: Max. 85 inch (216cm)
 • VESA: 100x100 t/m 600x400
 • Max. gewicht: 50 kg
 • Min/Max afstand: 64 - 510 mm
 • Draaien: 180 °
Op voorraad
€ 149,95
EK 2024 ACTIE*
a-peq-apl-64-tv-muurbeugel

A-PEQ APL-64 draaibare tv muurbeugel 37-70 inch zwart max. 40 kg

 • Scherm formaat: Max. 70 inch (178 cm)
 • VESA: 100x100 t/m 600x400
 • Max. gewicht: 40 kg
 • Min/Max afstand: 51 - 498 mm
 • Draaien: 180 °
Op voorraad
€ 149,95
EK 2024 ACTIE*
kantelbare-tv-muurbeugel-a-peq-apl-5

A-PEQ APL-5 kantelbare tv muurbeugel max. 70 inch tv zwart

 • Scherm formaat: Max. 70 inch (178cm)
 • VESA: 100x100 t/m 600x400
 • Max. gewicht: 50 kg
 • Min/Max afstand: 65 mm
 • Kantelen: 15 °
Op voorraad
€ 79,95
EK 2024 ACTIE*
a-peq-apl-3-tv-muurbeugel

A-PEQ APL-3 vlakke tv muurbeugel voor max. 65 inch tv

 • Scherm formaat: Max. 65 inch (165 cm)
 • VESA: 100x100 t/m 600x400
 • Max. gewicht: 50 kg
 • Min/Max afstand: 30 mm
 • Materiaal: Staal
Op voorraad
€ 74,95
tv-beugel-sony-tv

Een voorbeeld van een tv beugel voor een Sony tv, mooi vlak tegen de wand bevestigd.

Waar vind je de modelnaam en het serienummer van je Sony TV?

De modelnaam en het serienummer kunnen op verschillende locaties worden gevonden,
A. een label op de achter- of onderkant van de Sony tv
B. De originele verpakking en meegeleverde, gedrukte handleiding
C. Het systeemmenu in producten met een gebruikersinterface
D. Op je kassabon

Wat is het verschil tussen een modelnaam en een serienummer?
Een modelnaam is een combinatie van cijfers en letters (bijv. KD-55XG9505 of WH-1000XM4).
Een serienummer bestaat alleen uit cijfers (bijv. 6007041). Het is een unieke identificatie die één apparaat aanduidt.

sony-modelnummer-tv-opzoeken

Een voorbeeld van een achterkant van de Sony tv waarbij het label (uitgelicht) het modelnummer van de tv is te vinden.

Welke informatie kun je uit een tv-modelnaam halen?

De naam van elk Sony tv-model is meer dan alleen een willekeurige reeks cijfers/letters. De naam bevat modelspecifieke informatie.

Voorbeelden van juiste Sony tv-modelnamen zijn:

KDL-32WD756
KD-75XE9405
KD-65AF9
Het eerste deel van de modelnaam (vóór het streepje) geeft de resolutie van de tv aan: 2K (KDL) en 4K (KD).
De cijfers direct na het streepje geven het beeldformaat in inches aan (bijv. 32, 75 of 65).
De laatste reeks van letters en cijfers (bijv. WD756, XE9405 of AF9) geeft een bepaalde productieserie aan, die belangrijk is voor ondersteuning en reparatie.
De laatste letter kan een variatie in de kleur van de omlijsting en het frame of de standaard aangeven.
Als de eerste letter in de laatste reeks van letters en cijfers een 'A' is, maakt de tv deel uit van ons OLED-assortiment (bijv. KD-48A9S of XBR-65A9F).


 

Sony tv 2023

Sony tv 2022

Sony tv 2021

muurbeugel_keuzehulp

Sony tv 2020

Bekijk de Sony televisies 2020

Sony tv 2019

Bekijk de Sony televisies 2019

Sony tv 2018

Bekijk de Sony televisies 2018

Sony tv 2017

Bekijk de Sony televisies 2017

Sony tv 2016

Bekijk de Sony televisies 2016

Sony tv 2015

Bekijk de Sony televisies 2015

Sony tv 2014

Bekijk de Sony televisies 2014

Sony tv 2013

Bekijk de Sony televisies 2013

Sony tv 2012

Bekijk de Sony televisies 2012

Sony tv 2011

Bekijk de Sony televisies 2011

Sony tv 2010

Bekijk de Sony televisies 2010

Sony tv 2009

Bekijk de Sony televisies 2009

Sony tv 2008

Bekijk de Sony televisies 2008

Sony tv 2007

Bekijk de Sony televisies 2007

Sony tv 2006

Bekijk de Sony televisies 2006