Een moment geduld a.u.b.

✔ Gebruik code 0524KOR voor 10% korting op uw eerstvolgende bestelling! *Deze actie is geldig tot en met 14 juli 2024 .

  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Scherp geprijsd
  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
Installatie tv lift

Het installeren van een tv lift is niet moeilijk maar je dient wel een beetje handig te zijn, als je twijfelt vraag dan iemand met meer technische kennis die je hiermee kunt helpen, je kunt het "maar 1x goed doen". Waar moet je rekening mee houden bij de installatie van een tv lift? Hieronder beschijven de installatie van zo'n tv lift systeem. De tv liften worden geïnstalleerd op de vloer d.m.v. een voetplaat of op de achterkant van de muur. Voor aanvang van de installatie raden wij aan om de lift eerst vrijstaand te installeren en te testen of alles werkt in combinatie met de tv.

Verschillende type tv liften
Er zijn een tweetal tv liften; mechanische tv liften ^* hydraulische tv liften
Het grote verschil tussen de twee zit in de techniek; hydraulisch is fluisterstil en mechanisch niet. Voor de één is het geluids niveau van de tv lift belangrijk en voor de andere niet, uit onze 15 ervaring met tv liften kunnen wij wel zeggen dat de hydraulische tvliften langer meegaan als de mechanische tv liften, de prijs van de lift is ook iets duurder maar daardoor krig je ook meer kwaliteit.


 

TV lift maken
Vaak wordt er geïnformeerd of het misschien niet gemakkelijker is om een tv lift systeem zelf te maken, het antwoord is kort en duidelijk: nee, begin er niet aan en wij zullen uitleg waarom een tv lift maken niet simpel en goedkoper is.

De prijzen van onderdelen zijn niet goedkoop en zijn uiteindelijk duurder dan een compleet lift systeem te kopen Je moet precies weten wat je doet, je wilt toch niet dat je dure smart tv eindigt op de schroot als het misgaat, waarom zelf het wiel uit gaan vinden als dit al meerdere malen door andere is gedaan

Je kunt bij ons betaalbare tv lift systemen kopen die 100% functioneren en dat weegt niet op om een tv lift systeem zelf te gaan maken.

Type tv liften voor installatie
Er bestaat een ruime keuze elektrische tv liften maar je zult eerst moeten bepalen wat nu de juiste tv lift voor jou gebruik goed is, we beschrijven een aantal tv liften.

Horizontale TV liften
De horizontale tv lift komt rechstandig omhoog en omlaag

TV lift zijwaarts
TV liften die zijwaarts worden bewogen, dit wordt soms gebruikt in tv kasten

Draaibare tv lift
De draaibare tv liften heb je in 2 varianten, draaibaar vanuit de voet of een soort tv beugel gekoppeld aan de lift waardoor deze handmatig te draaien is.

TV lift plafond
Ook bestaat er de mogelijkheid om je tv aan het plafond te installeren met een elektrische tv plafondlift.

tv-plafondlift


Inbouwhoogte en grootte van de tv
Wanneer je de tv lift gaat inbouwen in een zelf gemaakt lift meubel of bestaand tv meubel of dressior dan dien je eerst te bepalen welke inbouwhoogte je hebt bij een bestaande tv kast of wanneer je zelf een tv lift meubel gaat maken dan mag je dit uiteraard zelf bepalen. Deze keuzes worden uiteraard gebasseerd op het tv formaat wat je gaat gebruiken; er zijn een tweetal punten waar je op moet letten; de hoogte van de tv en de schroefgaten achterop de tv. (VESA formaat)  De lift heeft een bepaalde inbouw hoogte, wanneer de tv lift hoger is dan de inbouwhoogte van de tv kast dan past de tv lift niet, kies dan dan andere hogere of lagere tv lift.

Het monteren van de tv lift in een tv lift meubel
De tv lift dient uiteraard exact in het midden van de klep uitsparing die in het tv lift meubel is gemaakt te worden gemonteerd. Zorg ervoor dat de klepopener van de lift een klein stukje (ca. 1 cm of korter) onder de klep zit gemonteerd, monteer je het veel lager dan duurt het langer voordat de tv uit de kast komt.

Na het installeren van de tv lift in de kast dienen er nog de accessoires te worden geïnstalleerd, dit zijn bijvoorbeeld de bluetooth of infrarood bediening en de controle box die de lift aanstuurt, het gemakkelijkst is deze op de achterwand of op de vloer van de lift kast te installeren.

 

De tvlift kan aan de achterwand bevestigd worden

Een VESA tv beugel wordt meegeleverd bij de lift voor de tv

Een afstandsbediening voor de tv lift kan uiteraard niet ontbreken