Een moment geduld a.u.b.

✔ Gebruik code 0524KOR voor 10% korting op uw eerstvolgende bestelling! *Deze actie is geldig tot en met 14 juli 2024 .

  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Scherp geprijsd
  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
Samsung hulpstukken

Samsung hulpstukken

De Samsung hulpstukken (hulpstuk voor wandmontage) ofwel de Samsung wall mount adapters worden achterin de tv gebruikt voor een correcte installatie zoals Samsung voorschrijft in de TV handleiding. Er zijn vele verschillende hulpstukken en zien er doorgaans ook allemaal verschillend uit ze hebben in principe allemaal dezelfde functie: het correct kunnen installeren van de muurbeugel. Sommige hulpstukken zorgen er ook voor dat wanneer de tv aan de achterkant niet geheel recht is dat de tv als het ware door de hulpstukken weer "recht" aan de achterkant wordt waardoor de muurbeugel er ook op gemonteerd kan worden.

samsung-hulpstukken

een voorbeeld van een Samsung hulpstuk

Hulpstuk voor wandmontage installeren

Een hulpstuk voor wandmontage is een andere benaming die je terugvindt in de handleiding van je Samsung tv, zoals afgebeeld. Om de Samsung hulpstukken te installeren raden wij stapsgewijs aan:

1. Controleer eerst je handleiding van Samsung TV of ze überhaupt nodig zijn
2. Indien wel nodig controleer het aantal hulpstukken
3. Plaats de hulpstukken zoals vermeld in je TV handleiding
4. Bevestigd de tv plaat van je (muur)beugel op de tv
5. Controleer dat je de juiste dikte en lengte bouten van je tv in het bezit hebt, dit is essentieel

 

uitleg-installatie-samsung-hulpstuk

Voorbeeld uit de handleiding van je Samsung tv; 4x hulpstuk voor wandmontage, in dit voorbeeld een Samsung QE65Q64R tv. Hierin wordt duidelijk vermeld dat je 4 hulpstukken nodig hebt.


 

Het is zeer belangrijk je Samsung hulpstuk voor wandmontage correct te installeren en de juiste schroeven voor je Samsung tv te gebruiken. Incorrecte installatie kan schade veroorzaken aan je tv.

 

hulpstuk-samsung-installeren


Een voorbeeld uit de Samsung TV handleiding bij het gebruik van de: hulpstuk voor wandmontage.

Wat gebeurd er als je de hulpstukken niet gebruikt?

* Het kan dat de muurbeugel niet (goed) op de tv past
* De muurbeugel niet recht hangt
* De bouten-schroeven voor achterin de tv te lang of tekort zijn
Installeer altijd volgens de voorschriften van de fabrikant om schade te voorkomen

samsung-ue43nu7192-bouten-te-lang

Een klassiek voorbeeld op een Samsung UE43NU7192 tv waarbij geen hulpstukken zijn gebruikt en de bouten ook te lang zijn.

samsung-hulpstuk

Een voorbeeld van een Samsung hulpstuk waarbij de bovenkant van de tv de hulpstukken verder uitsteken de bij de onderste hulpstukken om zo de tv weer "recht" te maken.

Welke Samsung hulpstukken heb ik nodig voor mijn tv?

Per model tv kan dit verschillen, niet voor elk model Samsung tv zijn deze Samsung hulpstukken benodigd, in ieder geval zijn ze altijd nodig bij Samsung curved (gebogen) tv's.

Zijn de Samsung hulpstukken altijd bij de tv meegeleverd?

Bij de meeste Samsung televisies worden de hulpstukken standaard meegeleverd, ze zitten in zo'n klein plastic zakje met accessoires, veelal belanden deze ergens in een lade of kast of soms na verloop van de tijd in de prullenbak omdat vele niet meer weten waar het uberaupt voor is totdat je de tv wilt gaan ophangen...

Hoeveel van deze hulpstukken voor mij Samsung tv heb ik nodig?

In de regel heb je 4 van deze zogenaamde Samsung wallmount adapters nodig maar bij diverse modellen heb je er maar 2 nodig.

Hoe kom ik erachter welk hulpstuk(ken) ik nodig heb voor mijn Samsung tv?

Bestel je online een muurbeugel bij ons dan krijg je direct een advies om de juiste hulpstukken voor jouw model tv erbij te bestellen en eventueel ook de juiste schroeven voor je Samsung tv.

Samsung hulpstukken kopen

Ben je dus op zoek naar de Samsung hulpstukken voor je tv dan zijn deze eenvoudig te bestellen in combinatie met een muurbeugel maar binnenkort ook los verkrijgbaar bij ons.

/keuzehulp_muurbeugel

Samsung wallmount adapters

Zijn Samsung wallmount adapters hetzelfde als Samsung hulpstukken? Ja dat is hetzelfde, soms worden ze ook wel afstandhouders genoemd maar afstandhouders zitten vaak bijgeleverd bij een muurbeugel maar zijn absoluut niet hetzelfde.


Lees hier ook over de juiste bouten voor je Samsung tv