Een moment geduld a.u.b.

✔ Gebruik code 0524KOR voor 10% korting op uw eerstvolgende bestelling! *Deze actie is geldig tot en met 14 juli 2024 .

  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Scherp geprijsd
  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95

Tv Beugel Toebehoren | Muurbeugel.nl

Tv beugel Toebehoren

Alles wat je nodig hebt voor een perfecte installatie 

Een tv muurbeugel biedt de ultieme kijkervaring en helpt je om ruimte te besparen. Maar voor een succesvolle en veilige installatie zijn de juiste toebehoren essentieel. Denk hierbij aan moeren en bouten, hulpstukken en andere handige accessoires. 

Sorteren op
EK 2024 ACTIE*
4xM8x50-bout

4x bout voor o.a. voor Samsung (curved) LED tv's diverse 2020 modellen = service artikel kan niet retour

Bouten voor de Samsung tv die normaliter M8x35mm boutlengtes hebben, specifiek gebruik bij de U-400 tv muurbeugel.

Op voorraad
€ 9,95

Moeren en Bouten: De Basis voor Stevigheid

Bij de installatie van een tv muurbeugel zijn moeren en bouten cruciaal. Deze bevestigingsmaterialen zorgen ervoor dat de beugel stevig aan de muur vastzit en dat je televisie veilig blijft hangen. Het is belangrijk om de juiste maat en type moeren en bouten te gebruiken, afhankelijk van de muur waarop je de beugel wilt bevestigen. Voor betonmuren heb je bijvoorbeeld andere bevestigingsmaterialen nodig dan voor gipswanden. Controleer altijd de handleiding van de muurbeugel en de televisie om te weten welke bevestigingsmaterialen geschikt zijn.

Hulpstukken: Flexibiliteit en Gebruiksgemak

Naast de basisbevestigingsmaterialen zijn er diverse hulpstukken die de installatie en het gebruik van je tv muurbeugel eenvoudiger maken. Denk bijvoorbeeld aan waterpassen, die ervoor zorgen dat je tv recht hangt. Daarnaast zijn er kabelgoten en -clips die helpen om de kabels netjes weg te werken, wat zorgt voor een opgeruimde en professionele uitstraling.

Andere handige hulpstukken zijn verlengarmen en draaiplaten. Deze accessoires bieden extra flexibiliteit, zodat je de kijkhoek van je televisie eenvoudig kunt aanpassen. Dit is vooral handig in ruimtes waar je vanuit verschillende hoeken naar de tv kijkt, zoals de woonkamer of de keuken.

Bevestigingsmaterialen voor Verschillende Muurtypes

Niet elke muur is hetzelfde, en daarom heb je specifieke bevestigingsmaterialen nodig voor verschillende muurtypes. Voor beton- en bakstenen muren zijn zware pluggen en lange bouten vereist om de muurbeugel stevig te bevestigen. Voor gipswanden zijn er speciale hollewandankers beschikbaar die zorgen voor een veilige bevestiging zonder de muur te beschadigen. Het is belangrijk om het juiste type bevestigingsmateriaal te kiezen om te voorkomen dat de muurbeugel loskomt of de muur beschadigd raakt.

Veiligheid en Stabiliteit: Wat Je Moet Weten

Veiligheid is een van de belangrijkste aspecten bij het ophangen van een tv muurbeugel. Zorg ervoor dat je de juiste toebehoren gebruikt om te voorkomen dat de tv valt en schade veroorzaakt. Controleer regelmatig of de moeren en bouten nog stevig vastzitten en of de muurbeugel stabiel blijft. Daarnaast is het raadzaam om een veiligheidskabel te gebruiken. Deze kabel bevestig je aan de muur en de tv, zodat de tv extra beveiligd is tegen vallen.

Extra Tips voor een Succesvolle Installatie

Een succesvolle installatie begint met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je alle benodigde toebehoren bij de hand hebt voordat je begint met de montage. Lees de handleiding van zowel de tv muurbeugel als de televisie grondig door en volg de stappen nauwkeurig op. Het kan handig zijn om iemand te vragen om je te helpen bij het ophangen van de tv, vooral als het om een groot scherm gaat. Een tweede paar handen maakt het werk niet alleen makkelijker, maar ook veiliger.

Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de tv recht hangt en markeer de boorgaten zorgvuldig voordat je begint met boren. Controleer na de installatie nogmaals of alle moeren en bouten goed vastzitten en test of de beugel stevig genoeg is om het gewicht van de tv te dragen.

Laat je je installatie liever over aan een specialist? Bekijk onze montageservice