Een moment geduld a.u.b.
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • Scherp geprijsd
TV aan de wand monteren

TV aan de wand monteren

samsung-tv-aan-de-wand-monteren

Wanneer je ervoor kiest om de tv op te hangen dan heeft dit zo zijn voordelen; het grootste voordeel is dat je heel veel ruimte bespaart, vooral als je een kleinere kamer hebt, door het ophangen van de tv heb je meer plaats over in je tv-meubel en beter bescherm tegen kleine kinderen die rond lopen.
Een TV aan de muur ziet er niet alleen mooi en strak uit, maar biedt ook een aantal praktische voordelen zoals flexibiliteit; wanneer je de tv aan de muur ophangt kun je exact bepalen welke hoogte je de tv kunt hangen en afhankelijk van type tv beugel heb je invloed hoe de tv komt te hangen, bij bijvoorbeeld een draaibare tv beugel kun je de tv gemakkelijk draaien naar elke hoe van de kamer.

Kun je elke tv aan de muur hangen?

Bijna elke tv kan opgehangen worden, in ons assortiment vind je tv-beugels geschikt voor televisies en schermen van 15 inch tot 100 inch en groter.  Bij het installeren van de televisie aan de muur zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden, wij geven je hier het antwoord op, hieronder vind je de meeste gestelde vragen.

Hoe hang ik mijn televisie het beste op aan de muur?

Je zult eerst moeten bepalen wat voor soort muur de muurbeugel aan vast kom te hangen, steen of betonnen muren zijn het gemakkelijkst je tv-muurbeugel aan te bevestigen, wat moeilijker zijn wanden die bestaan uit holle wanden of gipswanden, lees ook onze andere blogs met informatie over dit onderwerp.

Kan je de tv ophangen aan een gipsmuur?

Een tv kun je aan een gipsmuur monteren, je dient wel rekening te houden met een aantal zaken, in ons blog: De tv ophangen aan een gipswand of holle wand leggen wij alles uit.

Hoe hoog moet de tv aan de muur hangen?

Hoe bepaal je de ideale kijkhoogte voor jouw tv? De hoogte van de tv is helemaal afhankelijk van de grootte van de tv en van jouw situatie; heb je bijvoorbeeld je tv boven een dressoir of tv-meubel hangen of hangt je tv helemaal vrijstaand? In de regel wanneer je in de stoel of bank zit zou de tv ongeveer 1/3 van de bovenkant van de tv boven je ooghoogte moeten gaat ophangen maar zoals eerder geschreven kan dit wijzigen wanneer je een tvmeubel hebt staan, wij raden aan een stuk karton of krant ter grootte van de tv op te hangen aan de wand met schildertape (die kun je namelijk makkelijk verwijderen van de muur) en vanuit je zit positie zelf te beoordelen welke hoogte je mooi vindt staan.

hoe-hoog-moet-de-tv-aan-de-muur-hangen

Een mooi voorbeeld van de ideale hoogte van een tv aan de wand

Hoeveel ruimte tussen tv en muur?

Belangrijk voordat je een muurbeugel koopt, controleer altijd wat de afstand tussen de muur en achterkant tv is, er zijn heel veel muurbeugels te koop maar vaak hangen deze vrij ver van de muur en dat is geen fraai gezicht, mooier is om je tv vlak tegen de wand te bevestigen zeker wanneer je bijvoorbeeld de woonkamer in komt en de tv hangt direct aan de muur van binnenkomst dan is het geen mooi gezicht wanneer daar heel veel ruimte tussen zit en je als het ware de muurbeugel ziet zitten en kabels achter de tv, strakker en vlakker is gewoon mooier. Bij alle muurbeugels staan bij ons de minimale en maximale afstand tussen de muur, let daarop bij het bestellen.

Past elke muurbeugel op mijn tv?

Theoretisch heb je voor elke tv een muurbeugel maar is afhankelijk van de specificaties. Belangrijk is om rekening te houden hoe vlak de muursteun is en hoe de aansluitingen achterop je tv zitten, komen deze recht achteruit de tv dan kun je wel een hele vlakke muurbeugel kopen maar dan krijg je de kabels niet in je tv, wij raden aan om altijd wat speling te houden zodat je kabels niet stuk gaan omdat deze te strak zitten achterop de tv.
Bij draaibare muurbeugels heb je dit niet zo snel omdat de draaibare varianten altijd al wat verder van de muur af staan. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, bij Samsung heb je specifieke Samsung muurbeugels die veelal alleen voor bepaalde modellen zijn gemaakt zoals voor de Samsung frame op de website van Samsung vind je hier mee informatie over.

past-elke-muurbeugel-op-mijn-tv

Een universele muurbeugel

Hoe weet je of je een tv kan ophangen?

Bijna elke tv heeft een VESA aansluitingen, dit zijn schroefgaten achterop de tv waar je de muurbeugel op kunt monteren, weet je niet zeker of jouw tv dit heeft dan kun je dit terugvinden in de handleiding van je tv. Kom je er niet uit neem dan contact met ons op en wij helpen je verder.

Wat zijn VESA schroeven?

Om je tv aan een muurbeugel te bevestigen heb je specifieke bouten nodig, elk merk en model tv hanteert een andere dikte van de bout en lengte, controleer je handleiding van de tv. Wanneer je gebruikt maakt van onze keuzehulp (hier link plaatsen naar de keuzehulp) en de specifieke bouten voor je tv zijn niet meegeleverd dan krijg je een melding bij het afrekenen in de winkelwagen om deze er alsnog bij te bestellen, zo ben je verzekerd dat wanneer je de muurbeugel in bezit hebt dat alles compleet is, het gebeurd nogal eens bij andere collega’s dat de bouten niet kloppen die meegeleverd zitten bij de muurbeugel, hoe frustrerend is dit niet..?

Hoe hang je een Samsung tv op?

Afhankelijk van het modelnummer van de Samsung tv heb je meerdere mogelijkheden, je kunt een originele tv beugel van Samsung kopen maar het grootte nadeel hiervan is dat deze alleen beschikbaar is voor dit model Samsung tv en wanneer deze kapot gaat of je koopt een andere (Samsung) tv dan kun je weer een nieuwe (Samsung) beugel kopen… Wanneer je meer duurzaam bent dan koop je een universele Samsung muurbeugel zo ben je verzekerd dat je niet weer een nieuwe muurbeugel hoeft te kopen, los van de nieuwe gaten die je in de muur moet boren.
Wil je toch weten hoe je een Samsung no gap wallmount installeren of bekijk ook de Youtube video hoe je een Samsung muurbeugel moet installeren.

samsung-no-gap-muurbeugel

De samsung no gap wallmount, vlakker dan vlak!

TV aan de muur hangen kabels wegwerken

Heb je de tv dan aan de muur bevestigd dan dien je nog de kabels weg te werken, het allermooiste is om de kabels in de muur weg te frezen maar dit is niet gemakkelijk want dan zul je de gehele muur weer opnieuw moeten verven of behangen.. Gemakkelijker is de kabels weg te werken in een kabelgoot, deze zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en afmetingen.