Een moment geduld a.u.b.
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • Scherp geprijsd
Muurbeugel hangt scheef of naar voren, wat kan ik hier aan doen?
Ga terug naar het overzicht

Muurbeugel hangt scheef of naar voren, wat kan ik hier aan doen?

Niks is vervelender dat een muurbeugel die niet recht hangt, uit onze ervaring sinds 2003 sinds de start van de muurbeugels voor platte tv's hebben wij een ruime ervaring opgebouwd en zien we veel verschillende foutieve intallaties. In dit blog geven wij uitleg over een het juist ophangen van een muurbeugel, en specifiek voor draai en kantelbare muurbeugels en wat hier zoal fout gaat.

Een draaibare muurbeugel zeker voor grotere tv's vanaf 42 inch tv's vergt een goede voorbereiding en nauwkeurige installatie om alles waterpas te installeren.

Om verder uit te leggen hoe je de beugel goed en waterpas bevestigd aan de muur is het belangrijk om stap voor stap uit te leggen wat de juiste installatie is voor een draaibare muurbeugel, hieronder lees je meer.

De basis moet waterpas zijn

Een veel gehoorde term is: de basis moet waterpas zijn, wat wordt hiermee bedoelt? Dat is vrij simpel, om te installeren dient de muur waarop gemonteerd wordt recht te zijn, zeker verticaal, (van boven naar onder) wat wij zien is zelfs bij nieuwbouw huizen waar je snel denkt dat de muur verticaal waterpas is dit helemaal niet zo is. Wanneer de muur bij het beginsel dus al niet waterpas is kan de draaibare muurbeugel niet goed functioneren waaronder de tv naar voren gaat hangen of scheeft gaat hangen.

Het is dus belangrijk te zorgen dat je ondergrond geheel recht is afhankelijk hoef scheef je muur loopt kun je met één of twee ringen iets gaan opvullen achter de wandplaat van de muurbeugel maar dat is niet de ideale situatie.

waterpas-op-muur-niet-recht

Hierboven een voorbeeld van een klant foto waarvan de muur geheel niet waterpas is

Wat is waterpas bevestigen? / de definite muurbeugel waterpas ophangen

Wij hebben in al de jaren veel ervaring opgebouwd en vele foto's van klanten ontvangen die iets waterpas omschrijven terwijl het belangrijk is om de beugel waterpas op te hangen. Waterpas bevestigen is dat de libel (luchtbel) waterpas exact in het midden van de twee streepjes staat van de waterpas. Regelmatig krijgen wij foto's toegestuurd waarbij de waterpas dus niet in het midden staat maar helemaal naar links of rechts, dit is niet waterpas.

waterpas-voorbeeld

Een voorbeeld uit een muurbeugel installatie handleiding waarin wordt getoond wat recht en scheef is

Is een draaibare muurbeugel gemakkelijk te installeren?

Één van de meest gestelde vragen maar zijn wij door "schade en schande" wijzer van geworden. Een simpel antwoord is er niet want dit hangt af van meerdere factoren:
A. Was is de kwaliteit van de muur?
B. Hoe groot is de tv?
C. Welke lengte arm heeft de beugel?
D. Heeft de draaibare muurbeugel een grote wandplaat om te installeren?

In de algemeenheid is het niet bijzonder moeilijk maar er zal echt wel aandacht aan besteed moeten worden, de ene beugel is gewoon gemakkelijker op te hangen dan de andere, we zien welbij draaibare tv beugels die ook zeer vlak zijn tegen de wand dat installatie door de dunnere stalen profielen wat meer kracht op de draai armen komt en meer tentie erop geeft dat deze moeilijker zijn te installeren.

Ook hangt het dus af van het inch formaat van de tv, zo zijn de grotere draaibare muurbeugels vaak geschikt vanaf 40 inch tv's t/m  75 - 80 inch en de grotere tv's veel zwaarder zijn en en dus een hele andere druk op de beugel terecht komt, de kleinere tv's zijn dan gemakkelijker te installeren.

Zijn dure (draaibare) muurbeugels beter te installeren dan goedkope muurbeugels?

Hier is ook niet een simpel antwoord op te geven, wat zijn dure muurbeugels en wat zijn goedkope muurbeugels?
Het heeft vaak te maken met je eigen budget, normaliter zijn draaibare muurbeugels voor een specifiek tv formaat duurder dan bij vlakke muurbeugels. De duurdere beugels van het merk: Vogel's lees je op het internet ook installatie problemen met tv's die schuin of scheef hangen.
Bij draaibare muurbeugels wordt veelal wel meer aan installatie materialen bijgeleverd en bijvoorbeeld een boormal maar is ook zeker geen garantie, wij adviseren altijd eerst de online handleiding te bekijken bij het product zodat je weet voor het bestellen wat er meegeleverd wordt.

Hieronder een voorbeeld van een Vogel's WALL 2345 draaibare tv muurbeugel met een minder goede beoordeling.

beoordeling-muurbeugel-vogels-wall2345


Een voorbeeld van een minder goede beoordeling van een Vogel's WALL 2345

Hoe platter de draaibare muurbeugel hoe moeilijker op te hangen?

Het antwoord hierop is ja en nee, je zou beter af kunnen vragen; wanneer de beugel platter tegen de wand kan worden ingeklapt wordt er ook dunner staal gebruikt en zijn deze versies moeilijker te installeren en vraagt het meer aandacht.

Is een OLED TV gemakkelijk te installeren op een muurbeugel dan een LED TV?

Er zijn twee grote verschillen qua tv ophangen, de schroefgaten op een OLED tv zitten niet acherop de tv in het midden maar altijd onderop de tv, dit komt doordat de OLED tv aan de bovenkant superdun is en ongeveer 1/3 vanaf de onderkant van de tv een stuk dikker is omdat hier de techniek zit ingebouwd. Bij een LED tv zitten deze gewoonlijk altijd acherop de tv in het midden uitgelijnd al zijn er tv fabrikanten die ook bij LED tv's niet altijd in het midden positioneren.
Aangezien OLED televisies dus aan de onderkant worden gemonteerd komt er een andere druk op de beugel en zeker met draaibare tv beugels is het dus belangrijk dat alles waterpas komt te hangen en na installatie voordat de tv wordt bevestigd aan de muurbeugel alles goed te controleren dat het waterpas hangt.

Waardoor kan een tv nog meer scheef hangen?

Sommige tv merken zoals Samsung gebruiken hulpstukken (veelal bij de tv meegeleverd) en langere bouten voor achterin de tv, de lengte en dikte bouten kunnen varieren en krijg je de tv niet bevestigd doordat de bouten dan vaak tekort zijn.  Op de website van de Samsung community zie je veelal vragen voorbij komen en vaak gaat het over bouten voor in de tv, een "klassiek"voorbeeld is iemand dus die de tv niet recht krijgt op zijn muurbeugel voor zijn Samsung UE55NU8000 doordat de bijgeleverde bouten van de muurbeugel tekort zijn, lees hier het artikel.

Overkomt ons dit nooit?  Nou in 99,9% niet aangezien wij werken met onze handige keuzehulp die per artikel kijkt of de juiste bouten voor de tv worden meegeleverd en ook de Samsung hulpstukken, éénmaal voor een tv beugel gekozen dan krijg je een melding om alsnog de benodigde juiste bouten en/of hulpstukken bij te bestellen.

Is een muurbeugel installatie service een juiste keuze?

Tv beugels op laten hangen door een specialist? Muurbeugel.nl helpt je graag verder. Met onze jarenlange kennis en ervaring in het monteren van diverse soorten beugels ben je bij ons aan het juiste adres! Klik hieronder op de button en kom op onze montageservice pagina uit.

Wij helpen je graag verder smiley