Een moment geduld a.u.b.

✔ Gebruik code 0524KOR voor 10% korting op uw eerstvolgende bestelling! *Deze actie is geldig tot en met 14 juli 2024 .

  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Scherp geprijsd
  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
Portretmodus
Ga terug naar het overzicht

Het Ophangen van een TV in Portretmodus:

Bij Muurbeugel.nl begrijpen we dat televisies niet langer alleen voor horizontale weergave worden gebruikt. Het ophangen van een tv in portretmodus kan je interieur een moderne en stijlvolle uitstraling geven en biedt praktische voordelen voor het tonen van verticaal georiënteerde content. Denk aan de opkomst van digitale kunst, mobiele content zoals social media (Tik Tok, YouTube) maar ook steeds meer videogame zijn voortaan in portretmodus.

Voor winkels, kantoren en openbare ruimtes biedt een tv in portretmodus de mogelijkheid om dynamische en verticaal georiënteerde content te tonen. Dit is ideaal voor menuborden, aankondigingen en kunstweergaven. Door je tv in portretmodus te plaatsen, kun je deze content beter bekijken.

Bij Muurbeugel.nl staan we klaar om je te helpen met deskundig advies en hoogwaardige producten om jouw installatie tot een succes te maken. Bezoek onze website voor meer informatie en om ons assortiment te bekijken.

1. Geschiktheid van de muurbeugel: Alle muursteunen boven de 65 inch, die Muurbeugel.nl verkoopt, zijn geschikt voor het ophangen van een tv in portretmodus. Het betreft hier de zwaardere modellen. Al deze modellen bieden de benodigde stabiliteit en ondersteuning om het gewicht van de tv correct te verdelen. Dus ook in portretmodus.
Heb je een tv onder de 65 inch? Dan kun je het beste even contact met ons opnemen via Whatsapp, wij kijken dan graag met je mee welke muurbeugel het beste bij je past.

 

 

2. Stabiliteit en veiligheid: In portretmodus verandert het zwaartepunt van de tv, wat extra druk op bepaalde punten van de muurbeugel kan zetten. Gebruik daarom een muurbeugel die het gewicht van de tv kan en mag dragen. Pak daarom niet een steun die uw tv maar net kan dragen. Selecteer een muurbeugel welke net wat meer gewicht aan kan.

3. Montagepunten: Controleer of de montagepunten van de muurbeugel compatibel zijn met de achterzijde van je tv wanneer deze in portretmodus hangt.
De Vesa maten zijn omgekeerd als je de tv in portret hangt. Dus een Vesa van 200x400 wordt 400x200. Dit omdat de tv een kwartslag draait.
Al onze muurbeugels boven de 65 inch hebben een Vesa van 600x400. Als jouw tv een Vesa maat van 400x400 of kleiner heeft is er niks aan de hand. Mocht jouw tv een Vesa hebben van 600x400 dan past deze in portret niet aan een muurbeugel van 600x400 omdat de Vesa maat wordt omgedraaid.

4. Afmetingen van de tv: Ook deze zijn omgekeerd als je de tv in portretmodus ophangt. Dit is belangrijk voor de muurbeugel die u kiest. De muurbeugel mag namelijk niet buiten de tv uitsteken.
zoek daarom even op wat de hoogte maat is van jouw tv en kijk of de beugel niet breder is als de opgegeven breedte maat. Op Muurbeugel.nl staan altijd de technische tekeningen van de betreffende muurbeugel. Daarop staat altijd de totale breedte zoals afgebeeld op onderstaand voorbeeld. Mocht er een maat staan aan de voorkant van de beugel 100-600mm dan kan deze van Vesa 100 tot 600.


 

5. TV ophangen: het ophang van de tv is hetzelfde als in landscape. Enige verschil is dat de tv nu een kwartslag is gedraaid. Leg je tv op tafel, in de richting hoe je deze op wil hangen, en schroef daarna de muurbeugel aan je tv. Let op dat je wel wat onder je tv legt zodat je deze niet beschadigd. Hang daarna de tv aan de muur. Je kunt dit het beste met twee personen doen zodat je de tv veilig en recht op kunt hangen. Voor het recht ophangen gebruik je uiteraard een waterpas.

6. Aansluiten en instellen: Sluit alle benodigde kabels aan en zet je tv aan. Ga naar de instellingen en zorg ervoor dat de beeldoriëntatie correct is ingesteld op portretmodus. Sommige tv's doen dit automatisch, terwijl andere handmatige aanpassing vereisen.

Tips en trucs

  • Kabelbeheer: Zorg voor een nette afwerking door kabels weg te werken met kabelgoten of kabelclips.
  • Beeldkwaliteit: Controleer de beeldinstellingen van je tv. Het kan zijn dat je de helderheid, contrast en andere instellingen moet aanpassen voor een optimale weergave in portretmodus.
  • Veiligheid: Zorg ervoor dat de muurbeugel en de tv stevig en veilig gemonteerd zijn. Wij hebben hier meerdere blogs over geschreven, raadpleeg ook altijd de handleiding. Dit voorkomt ongelukken en schade aan je apparatuur.

Conclusie: Het ophangen van een tv in portretmodus biedt tal van voordelen en kan je interieur een moderne uitstraling geven. Door de juiste muurbeugel te kiezen en deze correct te installeren, kun je genieten van een veilige en esthetisch aantrekkelijke opstelling. Heb je vragen of wil je liever dat wij jouw muurbeugel monteren? Laat het ons dan weten, wij van Muurbeugel.nl staan voor je klaar om jou te helpen.