Een moment geduld a.u.b.
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • Scherp geprijsd
Samsung onthult ‘The Wall’: ‘s werelds eerste modulaire MicroLED 146 inch TV
Ga terug naar het overzicht

Samsung onthult ‘The Wall’: ‘s werelds eerste modulaire MicroLED 146 inch TV

Schiphol, 9 januari 2018 – Samsung toont ‘s werelds eerste modulaire MicroLED TV van 146 inch tijdens CES. Het enorme toestel wordt “The Wall” genoemd en is te zien naast Samsungs andere scherminnovaties, zoals de Al-technologie die standaard beeld opschaalt naar een continue stroom van hoogkwalitatief 8K-beeld. Samsungs visie op de ontwikkeling van televisieschermen is ambitieus en veelbelovend: toestellen met de beste beeldkwaliteit die tegelijkertijd fungeren als Hub om het leven te veraangenamen.

 “Bij Samsung doen we er alles aan om mensen toegang te geven tot grensverleggende schermen,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio. “’The Wall’ is zo’n scherm. Omdat het scherm is opgebouwd uit modules bepaal je zelf hoe groot je het scherm maakt. En welke grootte je ook kiest, de MicroLED 146 inch TV levert een ongekende helderheid, kleurbereik, kleurvolume en zwartwaarden. Met ’s werelds eerste modulaire MicroLED  TV voor consumenten zetten we een nieuwe stap op weg naar de ultieme kijkervaring.”

Eerste modulaire TV met MicroLED
Samsungs “The Wall” trekt zich niets aan van de grootte of de vorm. De minuscule (µm) LED-lampjes stralen zelf licht uit en zijn veel kleiner zijn dan de huidige LEDs. De MicroLED-technologie zorgt ervoor dat het scherm geen kleurenfilters of achtergrondverlichting nodig heeft om meeslepende kijkervaringen te bieden. De MicroLEDs hebben bovendien een langere levensduur en zijn effectiever door de hogere helderheid. Dat bespaart energie. Deze techniek zet de standaard voor de schermen van de toekomst.

Door de opbouw met modules en het randloze design kun je de “The Wall” zo groot maken als je zelf wilt. Het scherm kan meerdere doelen dienen, van een scherm dat een hele muur bedekt tot een scherm in verschillende ruimtes.

Met AI-technologie opschalen naar 8K-beeldkwaliteit
Ook toont Samsung op CES ‘s werelds eerste QLED TV met 8K AI-technologie. Het geheim van AI is dat het content met een standaarddefinitie opschaalt naar een resolutie van 8K. Ongeacht de bron past Al een eigen algoritme toe om zo de resolutie stevig op te krikken. Met de karakteristieke beeldkwaliteit van elke afzonderlijke scene als bron, zorgt de technologie voor een continue, optimale kijkervaring in 8K. Niet alleen beeld wordt geüpgraded, ook audio past de technologie automatisch aan passend bij de content die je op dat moment kijkt, of dat nu een sportwedstrijd of een optreden van je favoriete band is.


 

Samsung Smart TV’s krijgen Bixby en SmartThings upgrade

Tot slot presenteert Samsung op CES de verbeterde mogelijkheden op de Smart TV line-up van 2018, zowel voor gebruiksgemak als IoT. De toestellen zijn uitgerust met Bixby, SmartThings en Universal Guide.*

Bixby is een intelligente virtuele assistent die reageert op stemcommando’s. Dat vereenvoudigt de bediening van je TV aanzienlijk. Samsungs Smart TV’s van 2018 ondersteunen ook SmartThings, Samsungs IoT-platform. Daarmee ontstaat een gemakkelijkere manier om de televisie te bedienen en synchroniseer je probleemloos met andere apparaten. In de loop van 2018 lanceert Samsung daarnaast Universal Guide, een geavanceerd systeem dat automatisch TV-programma’s en andere content bij je aanbeveelt op basis van je voorkeuren.


 

* Aanbod aan diensten is afhankelijk van de regio / land.