Een moment geduld a.u.b.
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • Scherp geprijsd
Curved tv ophangen of niet?
Ga terug naar het overzicht

Curved tv ophangen of niet?

 

Heb je eindelijk zo'n mooi curved tv in huis gehaald en staat deze op je mooie tv meubel maar je bent nog niet tevreden want je curved to ophangen aan de wand is gewoon mooier dan op een meubel laten staan. Wij horen vaak van onze klanten dat hun verteld is dat een curved tv niet opgehangen kan worden, dat is uiteraard totale onzin wat door verkoop medewerkers wordt verteld bij de grotere detailhandel winkels en als ze dan ook wel aanraden om deze op te gaan hangen aan de muur dan hoor je vaak dat er speciale muurbeugels voor curved televisies zijn en je prompt en dure Vogel's muurbeugel in je "maag gesplitst krijg". Dat is natuurlijk totaal onnodig maar pas op het internet op wat je koopt, zien je een een plaatje wat de kwaliteit is van zo'n muurbeugel? Nee uiteraard niet, koop dan ook niet zomaar een tv beugel voor een paar tientjes maar check de website/shop en kijk  naar beoordelingen van andere klanten over het product,  wat ook goed helpt is even te bellen en te vragen naar de kwaliteitsverschillen, je hoort zo aan een medewerker of deze er verstand van heeft of niet.

De voordelen van het ophangen van de tv

1. Je TV ophangen geeft een ruimtelijk effect
2. Het is gewoon mooier dan staand op een meubel
3. Je bent veelal af van de lelijke voet
4. Ophangen aan een muurbeugel met zwenkarm(en) geef je totale vrijheid

 

Je kunt de curved tv natuulijk ook zoals in bovenstaand voorbeeld heel mooi boven een openhaard of schouw bevestigen.

Welke fabrikanten verkopen curved tv's?

LG
Samsung
Sony

Waarom zijn er geen curved tv's meer leverbaar?

Een aantal jaren geleden zijn alle fabrikanten gestopt met curved televisies, het is een commericeƫl succes geworden maar de fabrikanten kwamen er al snel achter dat het verder geen toegevoegde waarde heeft.

Volgens de tv fabrikanten van curved televies beloofden zij betere en intensere en heldere kleuren en een unieke en betere kijkervaring te geven dan de traditionele platte tv. Doordat het scherm gebogen is geeft het meer dynamiek en een panoramische kijkervaring. In praktijk viel dit nogal tegen. Bij de fabrikanten zijn de curved tv's meestal toch al in de hogere en betere type nummers waardoor deze fabrikanten en winkels hogere winsten halen, veelal wordt de curved tv hierdoor ook meer gepromoot en pakkende teksten en digitale beelden vanaf bijvoorbeeld een externe harde schijf waarbij in werkelijkheid bij thuiskomst met een aanbieder zoals Ziggo of KPN deze beeldkwaliteit niet wordt gehaald.

Het geluid van een speaker uit een curved tv is eigenlijk net zo slecht te noemen als een standaard flatscreen tv, een soundbar wordt aangeraden om een optimale geluidskwaliteit te halen.

Hoe je (Samsung) curved tv ophangen?

In ons blog lees je alles over het ophangen van je curved tv.