Een moment geduld a.u.b.

✔ Gebruik code 0524KOR voor 10% korting op uw eerstvolgende bestelling! *Deze actie is geldig tot en met 14 juli 2024 .

  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Handige keuzehulp
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
  • Scherp geprijsd
  • Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis*
  • Gratis verzending NL & BE v.a. €39,95
Welke TV beugel past mijn tv?
Ga terug naar het overzicht

Welke TV beugel past mijn tv?

Welke tv beugel past op mijn tv? Een veel gestelde vraag waar wij je in dit blog alles over gaan uitleggen.
Allereerst bespaar je ruimte door je tv aan de wand te bevestigen met een muurbeugel waardoor je ruimte vrij houdt op je tv meubel, dressoir, bijzettafel of andere kast en je niet vaszit aan de hoogte daarvan en vrij bent om te bepalen op welke hoogte de tv wordt opgehangen, meer informatie hierover vind je in ons andere blog, klik hier om hier meer over te lezen.

Een TV heeft een zogenaamde VESA aansluiting, dit zijn de schroefgaten achterop de tv die bepalen welke tv beugel op jouw tv past, veelal worden er op het internet benamingen gebruikt als: universele tv beugel, pas hier mee op want de tv beugel kan te klein of zelfs te groot zijn voor je tv, bij de grote webshops die van alles verkopen gebruiken vaak deze termen terwijl ze geen idee hebben wat zij verkopen en je maar zelf uit moet gaan zoeken welke VESA aansluiting je tv heeft, allemaal moeilijk, muurbeugel.nl heeft dit super simpel gemaakt door de: muurbeugel keuzehulp, je hoeft alleen je merk en model tv te selecteren waardoor je direct een overzicht krijgt van de beugels die echt alleen goed op je tv passen.

Het is dus niet zo dat elke tv beugel universeel zomaar op je tv past maar je het beste onze keuzehulp gebruikt zodat je zeker weet dat je een passende tv beugel toegestuurd krijgt en direct aan de slag kunt gaan om deze op te hangen.

muurbeugel-keuzehulp

Super handig, de keuzehulp voor (muur)beugels, met 2 klikken de juiste beugel zoeken

Hoe weet je welke tv beugel je moet hebben?

Om te bepalen welke tv beugel voor jou geschikt zul je je eigen een aantal vragen moeten stellen:

A. In welke ruimte ga je de tv beugel en tv ophangen?

Denk aan bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, hobby kamer, zomers in de tuin etc.

B. Is de muur waarop wordt geinstalleerd geschikt?

Betonnen of stenen wanden zijn ideaal maar heb je een tussenmuur zoals gibo of gipswand dan zal je daar eerst naar moeten kijken zodat je zeker weet dat de tv beugel installatie gaat lukken

C. Wat voor soort tv beugel wil je gebruiken?

Afhankelijk van de ruimte adviseren wij doorgaans voor een woonkamer een vlakke tv beugel of tv beugel draaibaar en kantelbaar, voor de slaapkamer wordt veelal een kantelbare tv beugel gebruikt omdat de tv hier vaker een stukje hoger hangt dan dat je ligt in het bed en door het naar voren kantelen van de tv (bovenkant komt naar je toe) als het ware weer "recht" in de tv kijkt.

kantelbare-tv-beugel-slaapkamer

Een voorbeeld van een kantelbare tv beugel voor in de slaapkamer

Kan elke tv beugel op elke tv?

Een duidelijke vraag en een duidelijk antwoord: NEE, wij gaan het uitleggen. Aangezien er vele verschillende inch formaten van tv's bestaan worden hierop ook de tv beugels aangepast, het kan zomaar dat de muurbeugel te klein of te groot is, wanneer deze te klein is kun je de aansluitingen achterop de TV (VESA) niet vastzetten, wanneer de beugel te groot is kan het zomaar zijn dat de beugel buiten de tv uitsteekt zoals goed is te zien in onderstaand voorbeeld waar een grote supervlakke tv beugel is gebruikt en doordat de aansluitingen van het VESA formaat achterop de tv niet in het midden zijn bevestigd maar meer bovenaan de tv steekt de muurbeugel net boven de tv uit.

Is elke tv op te hangen?

Theoretisch is elke tv op te hangen mits er maar schroefgaten achterop de tv zitten, (VESA) al zijn er televisies van bij Philips die geen standaard VESA aansluiting hebben, een aantal Sony modellen uit 2013 en 1014 gebruiken een Sony tv adapter maar er zijn modellen van Philips die bijvoorbeeld maar 2 schroefgaten hebben en je de tv beugel ook maar op 2 punt vast kan zetten, blijkbaar kan dit en is over nagedacht bij de ontwikkeling van deze bepaalde type tv's.

Mocht je twijfels hebben dan raden wij altijd eerst contact met ons op te nemen alvorens te bestellen zodat we je kunnen adviseren.

 

philips-43pus9235-geen-vesa-aansluiting

De Philips 43PUS9235/12 heeft geen VESA aansluiting achterop de tv

 

philips-32pfs6855-vesa-aansluiting

Een Philips 32PFS6855/12 met maar twee schroefgat aansluitingen op de achterkant

 

samsung-met-vesa-aansluiting-qn65qn90b

Een voorbeeld van de achterkant van een Samsung tv QE65QN90B met standaard VESA aansluiting (zie rode cirkels)

Welk type tv beugel moet ik kiezen?

Welke type tv beugel je moet kiezen hangt af van verschillende factoren, houdt rekening met de aansluitingen achterop je tv, wanneer bijvoorbeeld een stroomkabel recht achterop de tv 4cm uitsteekt zorg er dan voor dat je geen tvbeugel kiest die vlakker dan 4cm tegen de muur wordt bevestigd, je kunt dit ook oplossen door bijvoorbeeld een haakse stroomstrekker te kopen die gemiddeld 1,5cm uitsteekt maar je kunt natuurlijk dan i.p.v. een vlakke tv beugel ook kiezen voor een draaibare variant waarmee je de afstand tot de tv zelf kunt bepalen en dit probleem direct is opgelost.

aansluiting-kabels-achterop-tv

Een uitstekende stroomkabel achterop de tv kan een vlakke tv beugel blokkeren

Wat kost een tv beugel?

Wat kost een tv beugel? Deze vraag is niet direct te beantwoorden, het hangt natuurlijk af wat je budget is en natuurlijk het type tv beugel wat je wilt, een vlakke muurbeugel is doorgaans goedkoper als een kantelbare tv beugel en draaibaar (en kantelbare) tv beugel veelal het duurste. Het is vooral belangrijk dat je een stevige en solide tv muurbeugel koopt, het is alleen lastig te beoordelen vanaf een plaatje vanaf het internet, je kunt d.m.v. het lezen van beoordelingen veelal een goed oordeel vellen maar al weet je dan weer niet aan wat voor soort muur en tv grootte en gewicht is gebruikt.

Een goed advies is om een redelijke prijs te betalen, veelal is "goedkoop duurkoop", wat wij de laatste tijd veel zien is dat de prijzen zo laag mogelijk worden gehouden en fabrikanten op zoek zijn om de productie kosten en uiteindelijk wat jij betaald zo laag mogelijk te houden, hoe doen ze dat..?

A. Fabrikanten gebruiken dunner staal, ze gaan van bijvoorbeeld 4mm naar 2mm staal.

B. Vlakke tv beugels worden vaak als het ware in twee gedeeltes gemaakt waardoor je het als een bouwpakket eerst moet nog gaan installeren alvorens je de tv beugel kunt gaan ophangen.

C. De schroefen-bouten meegeleverd in de doos worden minimaal toegevoegd waardoor de kans is dat je wanneer je de tv wilt gaan installeren erachter komt dat geen van deze passen en je op zoek moet naar de juiste installatie materialen, vervelend maar waar. Daar komt nog bij kijken dat de grote webshops hier geen verstand van hebben en jou "van het kastje naar de muur sturen". Wij krijgen regelmatig klanten die ons vragen naar de juiste schroeven voor je tv, wij helpen ze graag maar uiteindelijk ben je dan een stuk duurder uit dan het in eerste instantie leek, los van de frustratie..

Hieronder een lijst van meeste verkochte tv beugels bij muurbeugel.nl

VLAKKE TV BEUGEL A-PEQ APL-3  TOT MAX. 65 INCH TV

tv-beugel-a-peq-apl-3

De A-PEQ APL-3 is een vlakke muurbeugel tot maximaal 65 inch televisies en veelal gëinstalleerd in de woonkamer. Met maar 3cm afstand tot de muur, gemiddeld vlak genoeg om ook alle kabels aan de achterkant van je tv aan te sluiten. Deze platte tv beugel is zeer gemakkelijk te installeren. Deze tv beugel kost € 69,95.


KANTELBARE TV BEUGEL A-PEQ APL-5 TOT MAX. 70 INCH TV

kantelbare-tv-beugel-max-65-inc

De A-PEQ APL-5 kantelbare tv beugel tot max. 70 inch televisies wordt vaak gebruikt voor de slaapkamer, in kantelpositie kun je namelijk recht de tv in kijken wat erg prettig wordt ervaren. Deze kantelbare tv steun kost € 79,95.


DRAAIBARE TV BEUGEL A-PEQ APL-85 TOT MAX. 85 INCH TV

draaibare-tv-beugel-85-inch

De A-PEQ APL-85 draaibare en kantelbare tv beugel tot max. 85 inch televisies wordt in elke ruimte gëinstalleerd. Een zeer universele tv beugel met een armlengte van maar liefst 51cm kan je vrijwel elke tv op deze muurbeugel installeren. De prijs is € 149,95 maar regelmatig in de aanbieding voor € 129,95.


Wat is de beste tv beugel?

De beste tv beugel kiezen is moeilijk om één specifieke tv-beugel te adviseren, het hangt mede van jouw individuele behoeften, voorkeuren en budget af. Wij kunnen je uiteraard wel op weg helpen. Er zijn heel verschillende tv-beugels en het hangt af van verschillende factoren specifiek voor jouw tv, denk aan de grootte, het gewicht en de gewenste kijkhoek van de tv.

Het is belangrijk dat je een beugel kiest die voldoet aan jouw behoefte en er op te letten of de beugel extra functies heeft zoals een goed kabelmanagment, (om je kabels goed weg te kunnen werken) en misschien handig dat er een (ingebouwde) waterpas bijzit al raden wij altijd een een originele waterpas te gebruiken i.v.m. de nauwkeurigheid. Ook is het belangrijk dat de bij draaibare tv beugels dat het mechanisme soepel te bewegen is.

Om een goede indruk te krijgen hoe je tv komt te hangen aan je tv beugel heeft Samsung een handige tv keuzehulp ontwikkeld.

TV beugel advies

Ten slotte willen wij nog wel een aantal andere adviezen geven zodat je zeker weet dat je een goede tv beugel koopt.
1. Controleer beoordelingen
2. Check je VESA aansluiting achterop je tv
3. Controleer bij het bestellen op muurbeugel.nl altijd de keuzehulp
4. Bij twijfel neem altijd contact met ons op